UW PARTNER IN DUURZAME SYSTEMEN

Bel ons

0187-493322

Mail ons

info@de-eilanden.nl

Het belang van onderhoud van uw CV-ketel

Professional plumber doing a boiler check

Een goed functionerende CV-ketel is nodig voor een comfortabele en warme woning. Het onderhoud van uw CV-ketel is dan ook van groot belang. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat uw ketel efficiënt werkt, de levensduur verlengt en onverwachte storingen voorkomen worden. We leggen u uit waarom regelmatig onderhoud zo belangrijk is, de specifieke voordelen die het biedt en hoe vaak u uw CV-ketel zou moeten laten controleren.

Waarom uw ketel onderhouden? 

Het onderhoud van uw CV-ketel heeft meerdere voordelen. Ten eerste zorgt een goed onderhouden ketel voor een efficiënte werking. Dit helpt om de temperatuur op peil te houden en om uw energieverbruik te verminderen. Een onderhouden ketel verbruikt minder gas, wat zorgt voor lagere energiekosten. Daarnaast verkleint regelmatig onderhoud de kans op storingen en defecten. Wanneer u uw ketel jaarlijks laat controleren door een professional, kunnen kleine problemen tijdig worden opgespoord en verholpen. Dit voorkomt onaangename verrassingen, zoals een koude winteravond zonder verwarming. 

Tot slot is onderhoud ontzettend belangrijk voor de veiligheid van uw woning. Een slecht onderhouden ketel kan namelijk leiden tot koolmonoxide lekkage, wat ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Door regelmatige controle uit te laten voeren, zorgt u ervoor dat uw ketel veilig en betrouwbaar blijft functioneren.

Hoe vaak heeft een CV-ketel onderhoud nodig?

Het is aan te raden om uw CV-ketel minimaal één keer per jaar te laten onderhouden. Dit kan het beste in de herfst gebeuren, voordat de winter begint. Tijdens deze onderhoudsbeurt controleert een ervaren monteur de ketel op verschillende punten, zoals de verbranding, de temperatuurinstellingen en eventuele slijtage. Daarnaast wordt de druk van het systeem gecontroleerd en zo nodig bijgevuld. De monteur voert ook een rookgasanalyse uit om te zorgen dat de verbranding veilig en efficiënt verloopt. Hierbij wordt de afvoer van rookgassen gecontroleerd op eventuele verstoppingen en worden de filters grondig gereinigd. 

Twijfelt u over de frequentie van het onderhoud, kan u de handleiding van uw specifieke ketel raadplegen. Sommige fabrikanten raden vaker onderhoud aan, afhankelijk van het type ketel en de gebruiksomstandigheden.

Bij De Eilanden staan we klaar om u te helpen met het onderhoud van uw CV-ketel. Wij zijn gespecialiseerd in merken Remeha, Intergas, Nefit en Vaillant. Met onze onderhoudscontracten wordt uw ketel jaarlijks goed gecontroleerd. Onze deskundige monteurs zorgen ervoor dat uw ketel optimaal functioneert, zodat u kunt genieten van een warm en veilig huis. Neem contact met ons op voor meer informatie.