UW PARTNER IN DUURZAME SYSTEMEN

Bel ons

0187-493322

Mail ons

info@de-eilanden.nl

Hoe werkt een hybride CV-ketel?

Professional plumber checking a boiler and pipes, boiler service concept

Wanneer u op zoek bent naar moderne en milieuvriendelijke verwarmingsmethoden, komt u wellicht de term “hybride CV-ketel” of ‘’HR-ketel” tegen. Wat houdt dit precies in en hoe functioneert zo’n systeem? We leggen de werking van een hybride CV-ketel uit en bespreken de voordelen van deze geavanceerde verwarmingsoplossing.

Wat is een hybride CV-ketel?

Een hybride CV-ketel is een combinatie van een traditionele CV-ketel en een elektrische warmtepomp. Deze combinatie zorgt ervoor dat uw woning op een energiezuinige en milieuvriendelijke manier verwarmd wordt. De hybride ketel maakt gebruik van de sterke punten van beide systemen: de betrouwbaarheid van de gasgestookte ketel en de efficiëntie van de warmtepomp.

De werking

De werking van een hybride CV-ketel is gebaseerd op de samenwerking tussen de gasgestookte ketel en de warmtepomp. Bij milde temperaturen, meestal boven de 4 graden Celsius, zorgt de warmtepomp voor de verwarming van uw huis. De warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en zet deze om in bruikbare warmte voor uw woning. Dit proces is zeer energiezuinig en verlaagt uw gasverbruik aanzienlijk.

Wanneer de buitentemperatuur daalt en de warmtepomp niet voldoende warmte kan leveren, springt de HR-ketel bij. Deze ketel zorgt ervoor dat uw huis comfortabel warm blijft, zelfs tijdens de koudste winterdagen. Een hybride systeem beschikt over een slimme aansturing die continu de meest efficiënte verwarmingsbron kiest op basis van de buitentemperatuur en de warmtebehoefte van uw woning. Dit zorgt voor een optimale balans tussen comfort en energie-efficiëntie.

De voordelen van een hybride systeem

Energiebesparing: Omdat de warmtepomp bij milde temperaturen de hoofdverwarming verzorgt, verbruikt u minder gas. Dit resulteert in lagere energiekosten en een kleinere ecologische voetafdruk.

  • Duurzaamheid: het gebruik van een hybride CV-ketel vermindert uw CO2-uitstoot, wat helpt bij het bestrijden van klimaatverandering.
  • Comfort: de combinatie van de warmtepomp en de gasgestookte ketel zorgt voor een constant en comfortabel binnenklimaat, ongeacht de buitentemperatuur.
  • Subsidies en financiële voordelen: in veel gevallen komt u in aanmerking voor subsidies en andere financiële voordelen bij de installatie van een hybride CV-ketel. Dit kan de initiële investeringskosten verlagen en de terugverdientijd verkorten.

Is een HR-ketel iets voor u?

Een hybride CV-ketel is een uitstekende keuze voor woningen die nog niet volledig van het gas af kunnen, maar wel een stap willen zetten richting duurzamer wonen. Het is vooral geschikt voor bestaande woningen waar de overstap naar een volledig elektrische warmtepomp nog niet haalbaar is.

Als u overweegt om een hybride CV-ketel aan te schaffen, is het raadzaam om contact op te nemen. Wij kunnen u helpen bij het maken van de beste keuze voor uw specifieke situatie en u informeren over de benodigde aanpassing in uw bestaande woning.