UW PARTNER IN DUURZAME SYSTEMEN

Bel ons

0187-493322

Mail ons

info@de-eilanden.nl

Multi split airco

Op zoek naar een efficiënte manier om meerdere ruimtes in uw huis of kantoor te koelen of verwarmen? Ontdek dan de voordelen van multi split unit airco’s bij De Eilanden. Ons assortiment biedt een oplossing voor iedere woning en gezinsgrootte. Bekijk ons ruime aanbod hier.

Haier Pearl Premium Front

€2475,00 v.a.

Koelvermogen
 

2,7 t/m 7,1Kw

Geluidsniveau
 

55dB

Garantie
 

6 Jaar

Energielabel
 

A+++

Haier Flexis Plus Front

€2650,00 v.a.

Koelvermogen
 

2,5 t/m 7,1Kw

Geluidsniveau
 

55dB

Garantie
 

6 Jaar

Energielabel
 

A+++

Daikin Comfora Airco

€2.585,00 v.a.

Koelvermogen
 

2,0 t/m 7,1Kw

Geluidsniveau
 

55dB

Garantie
 

5 Jaar

Energielabel
 

A++

Haier Expert Front

€2699,00 v.a.

Koelvermogen
 

2,5 t/m 7,1Kw

Geluidsniveau
 

55dB

Garantie
 

6 Jaar

Energielabel
 

A+++

Haier Console Vloermodel Front

€2899,00 v.a.

Koelvermogen
 

2,5 t/m 5,0Kw

Geluidsniveau
 

55dB

Garantie
 

6 Jaar

Energielabel
 

A+++

Haier Jade Front

€2995,00 v.a.

Koelvermogen
 

2,5 t/m 5,0Kw

Geluidsniveau
 

55dB

Garantie
 

6 Jaar

Energielabel
 

A+++

Daikin Perfera Airco

€2.695,00 v.a.

Koelvermogen
 

2 t/m 7,1Kw

Geluidsniveau
 

55dB

Garantie
 

5 Jaar

Energielabel
 

A+++

Daikin Emura Airco

€3.150,00 v.a.

Koelvermogen
 

2,0 t/m 5,0Kw

Geluidsniveau
 

55dB

Garantie
 

5 Jaar

Energielabel
 

A+++

Daikin Stylish Airco

€2.950,00 v.a.

Koelvermogen
 

2,0 t/m 5,0Kw

Geluidsniveau
 

55dB

Garantie
 

5 Jaar

Energielabel
 

A++

Daikin Perfera Vloer Airco

€3.095,00 v.a.

Koelvermogen
 

2 t/m 5,0Kw

Geluidsniveau
 

55dB

Garantie
 

5 Jaar

Energielabel
 

A+++

Wat is een multi split unit airco?

Een multi split unit airco bestaat uit meerdere binnenunits die elk in een aparte ruimte worden geplaatst, zoals de woonkamer, slaapkamer of kantoor. Deze binnenunits zijn verbonden met één enkele buitenunit, die efficiënt geplaatst kan worden op een balkon, terras of buitenmuur. Dit type airco is ideaal voor huizen of gebouwen waar individuele temperatuurregeling in verschillende ruimtes gewenst is. Dit systeem bespaart ruimte en energie, omdat de airco efficiënt kan worden afgestemd op de behoeften van elke afzonderlijke ruimte.

Inclusief installatie

Bij de installatie van een multi split unit airco is het belangrijk om te kiezen voor professionele plaatsing door gekwalificeerde monteurs. Zij zorgen voor een correcte installatie van zowel de binnen- als de buitenunits. Het proces verschilt behoorlijk van de installatie van een single split unit, waarbij slechts één binnenunit met één buitenunit wordt verbonden.

De installatie begint met het plaatsen van de buitenunit, vaak op een balkon, terras of aan de buitenmuur van het gebouw. De positie van de buitenunit is erg belangrijk omdat deze meerdere binnenunits moet ondersteunen en zorgen voor efficiënte warmte-uitwisseling. Vervolgens worden de verbindende leidingen aangelegd. Bij een multisplit systeem moeten leidingen van de buitenunit naar elke binnenunit worden gelegd. Dit moet nauwkeurig opgemeten en geplaatst worden om ervoor te zorgen dat de leidingen op een onopvallende manier door muren of plafonds worden geleid. Alle leidingen worden apart geïsoleerd en beschermd. De binnenunits worden geïnstalleerd in de verschillende kamers die gekoeld of verwarmd moeten worden. Elke binnenunit moet op een strategische plek worden gemonteerd  voor de ideale luchtcirculatie en temperatuurregeling. Hierbij wordt rekening gehouden met factoren zoals de positie ten opzichte van ramen en deuren, zodat de luchtstroom goed kan worden verspreid.

Onderhouden van een multi split unit

Het regelmatig onderhouden van je airco is nodig om de levensduur van het systeem te verlengen en optimaal te laten presteren. Bij het onderhoud van uw aircosysteem voeren onze gekwalificeerde monteurs verschillende belangrijke werkzaamheden uit. Hiervoor bieden wij een onderhoudsabonnement aan waarmee uw airco systeem in topconditie blijft  en voeren wij de volgende werkzaamheden uit:

 

  • Controle van de elektrische en elektronische onderdelen: we controleren alle besturingssystemen en elektrische aansluitingen op hun goede werking en veiligheid.
  • Reiniging van de koelbatterijen en condensopvangbak: de koelbatterijen worden grondig schoongemaakt en de opvangbak voor condenswater wordt gereinigd om verstoppingen en schimmelvorming te voorkomen.
  • Inspectie van de condensaatafvoer: we controleren de afvoer van condenswater zodat er geen verstoppingen zijn die lekkages of waterschade kunnen veroorzaken.
  • Controle van de compressor druk: de druk van het compressor systeem wordt gecontroleerd om ervoor te zorgen dat het systeem met de juiste druk werkt, wat nodig is voor koel efficiëntie.
  • Desinfectie van de binnenunit: de binnenunit wordt gedesinfecteerd om schimmels en bacteriën te verwijderen.
  • Inspectie en reiniging van luchtfilters: we controleren de luchtfilters op vuil en vervangen of reinigen ze indien nodig.
  • Controle en afstelling van beveiligingssystemen: De beveiligingsapparatuur wordt nagekeken en indien nodig bijgesteld zodat het systeem veilig en betrouwbaar blijft werken.

Meerprijs bij aanvullende werkzaamheden:

  • Bijvullen van koudemiddel: indien nodig vullen we het koelmiddel bij om ervoor te zorgen dat uw systeem efficiënt blijft werken.
  • Vervanging van luchtfilters: wanneer de luchtfilters aan vervanging toe zijn, wordt dit gedaan om de luchtkwaliteit en prestaties van uw airco te behouden.

Advies op maat

Het kiezen van de juiste capaciteit voor uw multi split unit airco is erg belangrijk om de juiste temperaturen te kunnen bereiken zonder te veel energie te verbruiken. Factoren zoals de grootte van de ruimte, isolatie, blootstelling aan zonlicht en plafondhoogte spelen hierbij een rol. Onze experts staan klaar om u te adviseren welke capaciteit het beste past bij uw situatie, het hele jaar door. Neem contact met ons op voor meer informatie.